Omgeving22018-11-07T16:00:15+01:00

Ontdek de schitterende omgeving van Aloha Beach

Op steenworp afstand van Vrouwenpolder

Wat onze locatie zo uniek maakt is de ligging. Er zijn twee schitterende routes naar Aloha Beach. U kunt ons bereiken via het strand vanaf Vrouwenpolder of Oostkapelle of via de schitterende route door de manteling vanaf Camping Oranjezon. Aloha beach is zo de perfecte break tijdens uw wandeling of stranddag.

Schitterend duingebied van Oranjezon

Het huidige duingebied Oranjezon is gevormd tussen 1200 en 1700. Aan deze kant van Walcheren werd (en wordt) zand afgezet, waardoor de duinen zich in de richting van de zee uitbreidden. De naam Oranjezon komt van de Prins van Oranje. Het duingebied hoorde bij het Markizaat van Veere, waar de Prins Markies van was. Vanaf de Middeleeuwen tot 1760 werden de duinen verpacht voor de konijnenvangst. De konijnenjacht was een belangrijke bron van inkomsten. Niet alleen voor de consumptie, maar meer nog voor de vellen. Er werden onder andere hoeden van gemaakt, die tot in Parijs hun weg vonden.

Waterwingebied

Vanaf 1892 tot 1995 is er uit dit gebied drinkwater gewonnen. Halverwege de 19e eeuw is het namelijk niet goed gesteld met de volksgezondheid. Het ontbreken van schoon water speelt daarbij een belangrijke rol. Het water uit de duinen was beschikbaar en van goede kwaliteit. De gemeente Middelburg onttrok water uit Oranjezon, via een leiding naar de Watertoren in Middelburg. Daar kon een grote hoeveelheid opgeslagen en verder getransporteerd worden.De eerste jaren werd het water uit het duin opgepompt via waterwinputten. In 1920 werd het eerste draineerkanaal in gebruik genomen. Om te voorkomen dat de kanalen dicht stoven, werden er dennenbomen geplant.

Dieren spotten

In het duingebied kunt u veel verschillende dieren tegenkomen. Zo leeft er een gezonde herten populatie en vinden er veel (roof)vogels beschutting. Zoals het verhaal over de historie al beschrijft leven er ook veel hazen en konijnen in het gebied.

Spot een zeehond!

Een absoluut hoogtepunt van uw bezoek aan Aloha beach is het spotten van een zeehond. Dit schattige zoogdier wordt vaak gespot voor de kust van Vrouwenpolder. De kans is zelfs aanwezig dat een zeehondje gezellig met uw hond meespeelt als deze aan het zwemmen is, een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten!

Wandelroutes

Het duingebied Oranjezon leent zich uitstekend om heerlijk doorheen te wandelen. U kunt de kaart gebruiken om alvast een beeld te krijgen van de verschillende routes die u kunt volgen. Klik hier voor een vergroting.